Dakpanprofielplaat op maat geproduceerd

Een traditionele uitstraling, maar dan wel volgens de nieuwe standaard. Onderhoudsarm, eenvoudige montage, stormbestendig en een lange levensduur. Wij hebben het in huis.

Configureer Dakpanplaat 1100

Onze Dakpanprofielplaat is bijna niet van echt te onderscheiden. Door de vele mogelijkheden in coatings en kleuren is de dakpanplaat zover doorontwikkeld dat het een perfect alternatief is op de traditionele dakpannen.

Doordat de plaat met dakpanmotief vaak word toegepast op bijvoorbeeld chalets en woonhuizen is het belangrijk dat de plaat lang mee kan gaan. We werken bij dakpanplaten met diverse coatings waar onder de HPS Ultra 200 µm coating. Op deze coating kun je tot wel 40 jaar garantie krijgen.

Kleuren en coatings dakpanplaat 1100

HPS

Wij maken standaard gebruik van hoogwaardige coatings om zo een extra lange levensduur van onze dakpanelen te kunnen garanderen. Hiervoor kunt u bij ons kiezen Colorcoat HPS 200 Ultra. Gemaakt door Tata Steel.

Colorcoat en Confidex Garantie

De Confidex garantie is de beste garantie voor coatings op profielplaten en sandwichpanelen. Het overtreft de eisen omtrent kleurbehoud en corrosieweerstand. Deze garantie kan oplopen tot maar liefst 40 jaar! Gun uzelf prachtige kleuren en een jarenlange garantie. Bij ons kunt binnen 3 maanden na oplevering dit garantiecertificaat opvragen.

Goedkope alternatieven

Niet voor iedereen is deze coating van belang. Om ook in situaties te kunnen voorzien waar prijs belangrijk is kunnen wij als alternatief een Wrinkle coating aanbieden. Op die manier kunnen wij prijstechnisch ook hele voordelige dakpanelen aanbieden. Ook een hele mooie coating, ook voor de portemonnee.

 

Telefonisch advies Contact

Op maat produceren

Laat de profielplaat op maat produceren, geen opstartkosten!

Montagepartners

Een ruim netwerk aan montagepartners om zo het project in zijn geheel te kunnen ontzorgen.

Montagetips

Zelf monteren, maar tips nodig? Onze verkopers vinden het leuk om hierin mee te denken en u van tips te voorzien. Vraag gerust door bij een van onze verkopers.

Verschillende toepassingen

Coatings

Er zijn meerdere coatings mogelijk bij onze dakpanprofielplaat 1100. Onze dakpanplaten hebben standaard een HPS-coating (hoogwaardig) of een Wrinkle-coating (middenklasse). Deze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, maar de kleuren zwart, antraciet en terracotta worden het vaakst toegepast. Deze hebben wij zowel in een glanzende als in een matte variant beschikbaar.

Anti-condens vilt

Door onze dakpanplaat te bestellen met anti-condens vilt aan de onderzijde voorkomt u dat er vocht ontstaat aan de onderzijde van de dakpanplaat. Dat kan voorkomen als het verschil in temperatuur te groot is tussen buiten en binnen het gebouw.

Geïsoleerde opties

Onze dakpanplaten zijn ook te combineren met een wandpaneel om uw gebouw van een goede isolatie te voorzien. Op die manier krijgt u een traditionele look, op een efficiënte en eenvoudige manier geïsoleerd met een fraai en onderhoudsarm eindresultaat!

 

Montagetips

 • De dakpanplaten worden indien gewenst voor u op maat Gebruik een knabbelschaar of een fijne metaalzaag als u de platen wilt bijsnijden. Gebruik nooit een slijptol, de gloeiende deeltjes kunnen namelijk de coating beschadigen.
 • Afkorten van de platen altijd aan de bovenzijde.
 • De dakpanprofielplaten worden met de A zijde naar boven
 • Een rechte uitgelijnde onderconstructie is voor een strak resultaat vereist.
 • Wij raden aan voor montage om zelfborende schroeven 8 x 35 te gebruiken. De schroefkop kunnen wij leveren in dezelfde kleur als de platen. Wij raden aan om de platen voor te boren (iets groter dan de diameter van de schroef) zodat bij eventuele hitte de plaat kan uitzetten.
 • De maximale overspanning van de platen is de panmaat, controleer voor aanvang van de montage of dit
 • Zetwerk kunnen wij naar wens leveren op maat.
 • U begint met montage aan de linkerzijde en werkt dan naar
 • De dakpanplaten dienen in elk dal boven en onder en daarna kruislinks bevestigd te Vuistregel is hierbij 8 schroeven per vierkante meter.
 • Om de boorresten te verwijderen is het belangrijk om na de montage de dakpanplaten schoon te maken, gebruik hiervoor een zachte borstel of spuit ze schoon met water.

Plaatdikte: 0,55

Werkende breedte: 1.100 mm

Gewicht: 4.90 kg/m¹

Maximale lengte: 6.825 mm

Panlengte: 350 mm

Panbreedte: 183 mm

Panhoogte: 25 mm

Afstand panlatten: 350 mm

Configurator

Kunnen wij wat voor u betekenen? Laat hieronder vrijblijvend wat informatie achter, dan denken we met u mee!  Dak configuratie:

  Wand configuratie:

  Aangepaste configuratie:


  Uw gegevens

  Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

   

  *vereiste velden