Of u zelf kunt monteren hangt af van het product wat u besteld heeft en van uw ervaring in de bouw. Ook is het belangrijk om te kijken of u het veilig kunt monteren. Op hoogte bijvoorbeeld is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Ook is het belangrijk dat u over het juiste gereedschap beschikt. Om uw montage te verzorgen hebben wij een ruim netwerk aan betrouwbare bouwpartners opgebouwd. Vraag gerust een prijs bij ons op en geef aan dat u behoefte heeft aan montage, en wij zetten dit voor u door!

Ā 

Lengte schroef

De lengte van de schroef is afhankelijk van de dikte van het product (ook wel klembereik genoemd) en de onderconstructie. De vuistregel hierbij is: een houtschroef dient 50-60 mm in het hout te zijn bevestigd. Een staalschroef met boorpunt 3 dient 34mm langer te zijn dan het klembereik. Een staalschroef met boorpunt 5 moet 45mm langer te zijn dan het klembereik.

Schroeflengte in de praktijk

Bijvoorbeeld: u monteert het sandwichpaneel Falk dak 1000 GL 43/83 met een isolatiekern van 43 mm dik op een stalen onderconstructie door middel van boorpunt 5 schroeven. Dit product wordt in de hoge golf geschroefd. Dat betekent dat de totale lengte van deze schroef 83mm+45mm moet zijn, en dus 128mm lang. In dit geval kiest u voor een paneelschroef BP5 van 135mm lang.

Waar is een windveer voor?

Een windveer dient als afwerking van de zijkanten van een dak. In bijna alle gevallen wordt een windveer gebruikt om het dak voor het zicht af te werken en te beschermen tegen regen en wind.

Wanneer bestel je de windveer?

Over het algemeen worden deze na het monteren van de sandwichpanelen ingemeten en besteld. Vaak worden ze vastgezet door de windveer aan de bovenzijde in het paneel te bevestigen door middel van een plaat-op-plaat bevestiger, en in de gevel vast te zetten door middel van schroeven in de kopse kant van de gording of in de muur door middel van pluggen en schroeven. Een stalen windveer wordt door middel van speciale kniptangen op maat gemaakt en wordt tijdens het monteren in de juiste graden gebogen om ook bovenin de punt netjes te zijn afgewerkt.

Windveren bij golfplaten?

Bij vezelcement golfplaten worden standaard, handgemaakte windveren gebruikt. Deze worden vooraf besteld en tijdens het monteren van de golfplaten bevestigd. S-windveren worden voordat de golfplaten gelegd worden gemonteerd, en M-windveren worden nadat de vezelcementen golfplaten op het dak zijn gemonteerd bevestigd.

In veel gevallen wordt een sandwichpaneel bevestigd door middel van paneelschroeven. Ongeveer 1 paneelbout per vierkante meter is voldoende om het paneel goed vast te zetten. Afhankelijk van het windgebied kunnen hier meer schroeven worden toegepast.

Een sandwichpaneel wordt vaak gemonteerd in combinatie met nokken en windveren.

Om deze vraag correct te beantwoorden hebben we meer informatie nodig over de situatie.

U kunt makkelijk via de whatsapp chat contact op nemen of gewoon even bellen. Dan proberen we u een zo goed mogelijk antwoord te geven.

Zorg voor goede ventilatie.
De keuze van het onderdak en de lucht- en dampdichtheidsprestaties van de dakopbouw bepalen in grote maten het risico op condensatie

Terug naar veelgestelde vragen